Home Αξιοθεατα Αξιοθέατα Περιοχής D Από την Τροιζήνα στον Ωρωπό

Από την Τροιζήνα στον Ωρωπό

E-mail Εκτύπωση

Αλήθεια, ταυτίζουμε στο μυαλό μας τις ιαματικές πηγές με ανήμπορους ηλικιωμένους και αντί να απολαύσουμε προληπτικά την ωφελιμότητά τους, περιμένουμε να φθάσουμε στην «κατάλληλη ηλικία», όταν δηλαδή οι καταστάσεις φθάνουν στο απροχώρητο, για να αφεθούμε στην υδάτινη αγκαλιά τους με τα ευεργετικά αποτελέσματα.
Και αν μη τι άλλο, η χώρα μας διαθέτει αρκετά τέτοια «θαυματουργά» σημεία. Για σκεφθείτε λοιπόν, μήπως η κατασκήνωση σε κάποιο κάμπινγκ κοντά σε μια τέτοια περιοχή είναι διπλά ωφέλιμη;
 Εδώ, μεταξύ Πόρου και Μεθάνων, ήταν η αρχαία Τροιζήνα, η γενέτειρα του Θησέα, όπου σώζονται τμήματα του τείχους και ερείπια της αρχαίας πόλης. Είναι εδώ που η Αίθρα, όταν έκρινε πως ο γιός της ο Θησέας μεγάλωσε αρκετά, τον έβαλε να σπρώξει το βαρύ βράχο που έκρυβε τα πέδιλα και το σπαθί του πατέρα του, του Αιγέα, τα οποία λειτούργησαν σαν «διαβατήριο» για τη μετάβασή του στην Αθήνα, ένα δύσκολο ταξίδι για την εποχή εκείνη, που ο νεαρός κατόρθωσε πραγματοποιώντας τους πρώτους του άθλους.
Από την Τροιζήνα λοιπόν άρχισε η περιπετειώδης και ηρωική δράση του μεγάλου αττικού ήρωα και πρώτου ουσιαστικά βασιλιά στηκε ένα από τα τελευταία τραγικά γεγονότα της ζωής του. Η κατάληξη της ερωτικής ιστορίας του γιού του Ιππόλυτου και της Φαίδρας, της κόρης του Μίνωα και δεύτερης γυναίκας του, που αγάπησε με απελπισμένο πάθος τον προγονό της, τον οποίο κατηγόρησε άδικα στο Θησέα, για να εκδικηθεί την απόκρουση του έρωτά της, επιφέροντας το τραγικό τέλος και των δυο.

Εμείς θα επιστρέψουμε στην αρχή των ανδραγαθημάτων του Θησέα και θα τον ακολουθήσουμε προς την Αθήνα, με σκοπό, όπως είπαμε και προηγουμένως να παρακάμψουμε την Αττική και να οδοιπορήσουμε στην υπόλοιπη Στερεά και την Εύβοια.
Πριν γίνει όμως αυτό, επειδή μιλήσαμε για ηρωισμούς αλλά και για ιαματικές θεραπείες, οφείλουμε μια στάση στη βορειοανατολική Αττική, σε ένα μέρος που συνδυάζει και τα δυο. Λίγο έξω από τον Ωρωπό, συγκεκριμένα 10 χλμ, βορειοδυτικά από τους Άγιους Απόστολους, στο Αμφιαράειο.
Στην περιοχή αυτή είχε φθάσει ο ευσεβής μάντης και θεραπευτής Αμφιάραος, μετά την ατυχή εκστρατεία των «Επτά επί Θήβας», κυνηγημένος από τον Περικλύμενο.
Ο Ζευς, θέλοντας να τον προστατέψει από ένα επονείδιστο θάνατο, έριξε ένα κεραυνό στη γη και άνοιξε ένα τεράστιο χάσμα που κατάπιε τον κυνηγημένο αρματηλάτη με το άρμα του και τον ηνίοχό του. Στο σημείο που άνοιξε και έκλεισε η γη χτίστηκε το Αμφιαράειο ιερό θεραπευτήριο, όπου λατρευόταν ο θεοποιημένος ιατρός μέχρι τους έσχατους εθνικούς χρόνους.
Η αλήθεια είναι, όπως εύκολα θα διαπιστώσετε, ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι έχτιζαν τα ιερά θεραπευτήριά τους σε ιδανικές περιοχές, όπου έχεις την εντύπωση ακόμα και σήμερα, πως ο μαγνητισμός της ίδιας της περιοχής λειτουργεί κατευναστικά επάνω σου.
Από την περιοχή του Ωρωπού εύκολα περνάμε απέναντι στην Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας μας μετά την Κρήτη. Ένα νησί γεμάτο πανέμορφες παραλίες και χρυσές αμμουδιές, με ιδανικές τοποθεσίες για κατασκήνωση, εύφορες κοιλάδες, γεμάτο πύργους, βυζαντινές εκκλησίες και μεσαιωνικά κάστρα και με ιστορία που ξεκινά από την παλαιολιθική εποχή.
 

Στον οδηγό κάμπινγκ CAMPINGREECE θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να οργανώσετε τις διακοπές σας με ευκολία και άνεση.

Βρείτε με μια ματιά τα κάμπινγκ που σας ενδιαφέρουν με βάση την περιοχή, δείτε στοιχεία για τον χώρο και τις παροχές καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Κατεβάστε τώρα, δωρεάν, τον οδηγό CAMPINGREECE σε μορφή pdf και… καλές διακοπές!

Map of Greece

Χάρτης Περιοχής DΤελευταία Νέα

Δημοφιλείς Δημοσιεύσεις

All Rights Reserved

Greek Campsites Annual Guide
Ιδιοκτησία της ARTIME LTD
Απαγορεύεται η αντιγραφή, παράφραση, αναδημοσίευση ή επανεκτύπωση μέρους ή όλων των περιεχομένων, των συμβόλων, των φωτογραφιών και των κειμένων του CAMPINGREECE χωρίς την άδεια του εκδότη.

Ισολογισμός 2015


Copyright © Campingreece Camping Guide. All Rights Reserved. Powered by artime advertising.