Πιερία

E-mail Εκτύπωση

Κατηφορίζοντας παραλιακά την Πιερία,
λίγο πιο κάτω από το Μακρύγιαλο θα συναντήσετε τα ερείπια της αρχαίας Πύδνας, ενώ νοτιοδυτικότερα από την Κατερίνη, την πρωτεύουσα του νομού, βρίσκεται η «είσοδος» για το υψηλότερο βουνό της χώρας, την πανέμορφη κατοικία των θεών, τον Όλυμπο. Στο Δίον, μια από τις σημαντικότερες μακεδονικές πόλεις, η αρχαιολογική σκαπάνη εξακολουθεί να φέρνει ευρήματα στο φως που γεμίζουν το αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής. Συγκροτήματα λουτρών, αρχαίο θέατρο, ελληνιστικά τείχη, ρωμαϊκό ωδείο, σπίτια και άλλα κτίσματα σας περιμένουν.

Πιο πάνω το Λιτόχωρο, αποτελεί την αφετηρία των ορειβατών. Κάπου εκεί, τα καλοκαίρια των τελευταίων ετών, συγκεντρώνονται οι σύγχρονοι Ολυμπιστές και αναβιώνουν αρχαίες τελετουργίες του δωδεκαθέου. Θα είναι ενδιαφέρον να τύχει να παρευρεθείτε σε κάποια από τις τελετές αυτές.
Πιο κάτω, παραλιακά με το Θερμαϊκό κόλπο, κοντά στον Πλαταμώνα με το κάστρο του υπάρχουν τα ερείπια της αρχαίας Ηράκλειας.
 

Στον οδηγό κάμπινγκ CAMPINGREECE θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να οργανώσετε τις διακοπές σας με ευκολία και άνεση.

Βρείτε με μια ματιά τα κάμπινγκ που σας ενδιαφέρουν με βάση την περιοχή, δείτε στοιχεία για τον χώρο και τις παροχές καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Κατεβάστε τώρα, δωρεάν, τον οδηγό CAMPINGREECE σε μορφή pdf και… καλές διακοπές!

Map of Greece

Χάρτης Περιοχής ΒΤελευταία Νέα

Δημοφιλείς Δημοσιεύσεις

All Rights Reserved

Greek Campsites Annual Guide
Ιδιοκτησία της ARTIME LTD
Απαγορεύεται η αντιγραφή, παράφραση, αναδημοσίευση ή επανεκτύπωση μέρους ή όλων των περιεχομένων, των συμβόλων, των φωτογραφιών και των κειμένων του CAMPINGREECE χωρίς την άδεια του εκδότη.

Ισολογισμός 2015


Copyright © Campingreece Camping Guide. All Rights Reserved. Powered by artime advertising.