Home Αξιοθεατα Αξιοθέατα Περιοχής Β

Περιοχή B - Πιερία, Πήλιο και Καλαμπάκα

Πιερία

E-mail Εκτύπωση

Κατηφορίζοντας παραλιακά την Πιερία,
λίγο πιο κάτω από το Μακρύγιαλο θα συναντήσετε τα ερείπια της αρχαίας Πύδνας, ενώ νοτιοδυτικότερα από την Κατερίνη, την πρωτεύουσα του νομού, βρίσκεται η «είσοδος» για το υψηλότερο βουνό της χώρας, την πανέμορφη κατοικία των θεών, τον Όλυμπο. Στο Δίον, μια από τις σημαντικότερες μακεδονικές πόλεις, η αρχαιολογική σκαπάνη εξακολουθεί να φέρνει ευρήματα στο φως που γεμίζουν το αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής. Συγκροτήματα λουτρών, αρχαίο θέατρο, ελληνιστικά τείχη, ρωμαϊκό ωδείο, σπίτια και άλλα κτίσματα σας περιμένουν.

Περισσότερα...
 

Τέμπη

E-mail Εκτύπωση
Pinios RiverΑφήνοντας την Πιερία θα συναντήσετε το κάστρο της Ωριάς και την περίφημη κοιλάδα των Τεμπών με την κρεμαστή της γέφυρα πάνω από τα νερά του Πηνειού και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στο βράχο, στην απέναντι πλευρά. Πριν κατηφορίσετε για το Βόλο, πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στα Αμπελάκια για να επισκεφθείτε το σπίτι του Σβάρτς που χτίστηκε το 1787 και αρχιτεκτονικά θυμίζει τα μακεδονίτικα αρχοντικά. Τα Αμπελάκια έχουν κηρυχθεί διατηρητέα για το αρχιτεκτονικό τους σύνολο και τα αρχοντικά τους. Είχαν αποκτήσει μεγάλη φήμη το 17ο και 18ο αιώνα όταν οι κάτοικοί τους ίδρυσαν τον πρώτο συνεταιρισμό για την εκμετάλλευση των κόκκινων βαφών νημάτων.
Περισσότερα...
 

Το Πήλιο

E-mail Εκτύπωση

Στο Βόλο, πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, σας περιμένουν πολλά ενδιαφέροντα. Σπουδαία εκθέματα στο αρχαιολογικό μουσείο και αρχαιολογικοί χώροι  στην Ιωλκό, στη Δημητριάδα και στις Παγασές. Ερείπια της νεολιθικής εποχής στο Διμήνι και ο παλαιότερος οικισμός της Θεσσαλίας στο Σέσκλο. Μια βόλτα με το «Μουτζούρη», το παραδοσιακό τραινάκι του Πηλίου είναι αναπόφευκτη, ενώ στο Πήλιο τα χωριά με τα παραδοσιακά σπίτια και τα παλιά αρχοντικά τους, διατηρούν τη φυσιογνωμία τους και την αρχιτεκτονική τους, βουτηγμένα στο δροσερό πράσινο μιας σχεδόν οργιαστικής βλάστησης. 

Περισσότερα...
 

Μετέωρα

E-mail Εκτύπωση

Meteora

Τα Τρίκαλα Θεσσαλίας έχουν το κάστρο τους να βλέπει από ψηλά τη γέφυρα του ποταμού Ληθαίου, ενώ πολύ κοντά στην Καλαμπάκα και το Καστράκι υψώνονται επιβλητικά τα περίφημα Μετέωρα, απόκρημνοι, πανύψηλοι βράχοι, που λες και φύτρωσαν από τη γη (μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο), φιλοξενούν στις κορυφές τους τα δυσπρόσιτα μοναστήρια που χτίστηκαν το13ο και 14ο αιώνα. Κάποτε έφτασαν να είναι εικοσιτέσσερα. Σήμερα είναι μόνο έξι.

Περισσότερα...
 

Στον οδηγό κάμπινγκ CAMPINGREECE θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να οργανώσετε τις διακοπές σας με ευκολία και άνεση.

Βρείτε με μια ματιά τα κάμπινγκ που σας ενδιαφέρουν με βάση την περιοχή, δείτε στοιχεία για τον χώρο και τις παροχές καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Κατεβάστε τώρα, δωρεάν, τον οδηγό CAMPINGREECE σε μορφή pdf και… καλές διακοπές!

Map of Greece

Χάρτης Περιοχής ΒΤελευταία Νέα

Δημοφιλείς Δημοσιεύσεις

All Rights Reserved

Greek Campsites Annual Guide
Ιδιοκτησία της ARTIME LTD
Απαγορεύεται η αντιγραφή, παράφραση, αναδημοσίευση ή επανεκτύπωση μέρους ή όλων των περιεχομένων, των συμβόλων, των φωτογραφιών και των κειμένων του CAMPINGREECE χωρίς την άδεια του εκδότη.

Ισολογισμός 2015


Copyright © Campingreece Camping Guide. All Rights Reserved. Powered by artime advertising.