Home Αξιοθεατα Αξιοθέατα Περιοχής C

Περιοχή C - Ήπειρος, Κέρκυρα, Λευκάδα

Οι ακτές του Ιονίου

E-mail Εκτύπωση

Νοτιοανατολικά, στο χωριό Πράμαντα, έχει ανακαλυφθεί ένα από τα ωραιότερα σπήλαια και ανατολικότερα σας περιμένει το Μέτσοβο. Βόρεια από τα Ιωάννινα, η Κόνιτσα θα σας δείξει τα αρχοντικά της και το μοναστήρι της Παναγιάς της Μολυβδοσκέπαστης, ενώ πιο πέρα τα Ζαγοροχώρια με την ομορφιά τους συμπληρώνουν την ωραιότητα του τοπίου, της οποίας χαριστική πινελιά είναι το φαράγγι του Βίκου με τον ποταμό Αώο.

Περισσότερα...
 

Πρέβεζα και Άρτα

E-mail Εκτύπωση

    Λίγο πριν την Πρέβεζα, δίπλα στο αισθητικό δάσος, βρίσκονται τα ερείπια της Νικόπολης, μιας από τις σημαντικές πόλεις των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων.

    Πιο κάτω, η Άρτα με το πολυτραγουδημένο γεφύρι της πάνω στον ποταμό Άραχθο, στοιχειωμένο με τη γυναίκα του πρωτομάστορα, για να μη γκρεμίζεται, ενώ στις όχθες του Αμβρακικού, η Αμφιλοχία έχει το κάστρο της, όπως και η παραλιακή Βόνιτσα. Από το «Αυλάκι της Κλεοπάτρας» πέρασε ο στόλος της θρυλικής βασίλισσας για να λάβει μέρος στη ναυμαχία του Ακτίου. Εσείς μπορείτε να περάσετε απέναντι, στη Λευκάδα και στο κάστρο που έχτισε ο Ορσίνι το 1300. Το Νυδρί κατά τον γερμανό αρχαιολόγο Νταίρπφελντ, που ο τάφος του βρίσκεται στην Αγία Κυριακή, ήταν η Ιθάκη του Ομήρου.

Περισσότερα...
 

Κέρκυρα

E-mail Εκτύπωση

Η πόλη της Κέρκυρας, μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, είναι από μόνη της ένα αξιοθέατο, με την παλιά πόλη, τα καντούνια της με τις απλωμένες μπουγάδες και τα αρχοντικά της. Το ενετικό φρούριο του Αγίου Μάρκου, το Μον Ρεπό, ο ναός του Απόλλωνα, το λιοντάρι του Μενεκράτη, το Αχίλλειο, η γέφυρα του Κάιζερ, αλλά και η πανέμορφη περιοχή Κανόνι που καταλήγει στο περίφημο Ποντικονήσι -σήμα κατατεθέν του νησιού-, είναι λίγα από όσα έχετε να δείτε στο νησί των Φαιάκων, όπου αν βρεθείτε κατακαλόκαιρο, στις 11 Αυγούστου, δεν θα παραλείψετε να παρακολουθήσετε τη λιτανεία του Αγίου (του θαυματουργού πολιούχου της πόλης, του Αγίου Σπυρίδωνα) με τις πολλές φιλαρμονικές μπάντες και τους πιστούς να αναμένουν κάποιο θαύμα.

Περισσότερα...
 

Ιωάννινα

E-mail Εκτύπωση

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πόλη είναι η πρωτεύουσα του νομού Ιωαννίνων, τα Γιάννενα, χτισμένα στις όχθες, της γεμάτης θρύλους, ομώνυμης λίμνης.
Μια επίσκεψη στο νησάκι της λίμνης είναι απαραίτητη, ενώ το στοίχειωμά της από τον πνιγμό της Κυρά-Φροσύνης δεν θα σας τρομάξει, αλλά μάλλον θα σας γεμίσει με ρομαντισμό.
Το αρχαιολογικό μουσείο, το δημοτικό μέσα στο κάστρο και το λαογραφικό, σας περιμένουν.

Περισσότερα...
 

Στον οδηγό κάμπινγκ CAMPINGREECE θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να οργανώσετε τις διακοπές σας με ευκολία και άνεση.

Βρείτε με μια ματιά τα κάμπινγκ που σας ενδιαφέρουν με βάση την περιοχή, δείτε στοιχεία για τον χώρο και τις παροχές καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Κατεβάστε τώρα, δωρεάν, τον οδηγό CAMPINGREECE σε μορφή pdf και… καλές διακοπές!

Κάμπινγκ Περιοχής C

Map of Greece

Χάρτης Περιοχής CΤελευταία Νέα

Δημοφιλείς Δημοσιεύσεις

All Rights Reserved

Greek Campsites Annual Guide
Ιδιοκτησία της ARTIME LTD
Απαγορεύεται η αντιγραφή, παράφραση, αναδημοσίευση ή επανεκτύπωση μέρους ή όλων των περιεχομένων, των συμβόλων, των φωτογραφιών και των κειμένων του CAMPINGREECE χωρίς την άδεια του εκδότη.

Ισολογισμός 2015


Copyright © Campingreece Camping Guide. All Rights Reserved. Powered by artime advertising.