Διαφήμιση
Home Αξιοθεατα Αξιοθέατα Περιοχής Ε

Περιοχή E - Πελοπόννησος, Ζάκυνθος και Κεφαλονιά

Ο Γύρος της Πελοποννήσου

E-mail Εκτύπωση

Ξεκινάμε από την Πάτρα, που φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, που γίνονται κυρίως στο αναστηλωμένο ρωμαϊκό ωδείο. Παραδοσιακά κτήρια, με πρώτο το Δημοτικό Θέατρο, αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου και τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου, καθώς και η εκκλησία του πολιούχου της Αγίου Ανδρέα, στολίζουν την πόλη. Από μουσεία υπάρχει το αρχαιολογικό, το Λαϊκής Τέχνης, το Κέντρο Λόγου και Τέχνης, το Εθνολογικό και το μουσείο Τύπου.

Περισσότερα...
 

Βάθεια, Μάνη, Λακωνία

E-mail Εκτύπωση

Στην Καρδαμύλη θα δείτε τα χαρακτηριστικά σπίτια της, τους μανιάτικους πύργους, κατάλοιπα κάστρων και αρχαίων τειχών και τον τάφο των Διόσκουρων. Μανιάτικους πύργους θα δείτε και στον Πύργο Δυρού, όπου το περίφημο σπήλαιο του Δυρού, πάνω από τον ομώνυμο κόλπο περιμένει να σας γοητεύσει κυριολεκτικά. Πύργους μανιάτικους έχει και η Βάθεια, ενώ λίγο πριν το Γύθειο θα συναντήσετε το φράγκικο κάστρο του Πασσαβά.
Στην ανατολική πλευρά της Λακωνίας, βρεγμένος από τα νερά του Μυρτώου Πελάγους, ξεπροβάλλει ο τεράστιος βράχος της Μονεμβασιάς με τα κατάλοιπα από τα μεγάλα τείχη του να γλιστρούν ως τη θάλασσα.
Η πόλη-κάστρο, ένα κράμα βυζαντίου, μεσαίωνα και ενετοκρατίας, είναι μια σαγηνευτική πρόκληση για επίσκεψη.

Περισσότερα...
 

Μυκήνες

E-mail Εκτύπωση

Και τι δεν θα συναντήσετε ανεβαίνοντας βορειότερα στην Πελοπόννησο. Τα ερείπια της Αρχαίας Λέρνας, την πόλη των Μυκηνών με την περίφημη Πύλη των Λεόντων, τα Κυκλώπεια τείχη και τους θολωτούς τάφους των βασιλέων. Την αρχαία Τίρυνθα, το Ναύπλιο με το Παλαμήδι και το Μπούρτζι, τους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας και φυσικά τη μοναδική Επίδαυρο με τα τόσα της ευρήματα και το παγκοσμίως φημισμένο μεγάλο αρχαίο θέατρό της, όπου η παρακολούθηση μιας αρχαίας θεατρικής παράστασης ισοδυναμεί με προσκύνημα στον Ασκληπιό, το μεγάλο θεραπευτή, που έδρασε στην περιοχή αυτή. Επίσης, αν βρεθείτε στα μέρη αυτά τον Ιούλιο, δεν θα παραλείψετε τις εκδηλώσεις του Μουσικού Ιούλιου που γίνονται στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, καθώς και το φεστιβάλ αγροτουρισμού.

Περισσότερα...
 

Η Αρχαία Ολυμπία

E-mail Εκτύπωση

Η αρχαία Ήλιδα, όπου έκαναν τις προπονήσεις τους οι αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων σας αναμένει με σημαντικά ευρήματα (πάντως όχι σινιέ αθλητικά παπουτσάκια και άλλα συναφή αξεσουάρ). Σε 20 χλμ. από τον Πύργο, την πρωτεύουσα του νομού Ηλείας, ασυζητητί θα επισκεφθείτε την αρχαία Ολυμπία, με την Ιερή της Άλτι, το γυμνάσιο και την παλαίστρα, τα θεμέλια του εργαστηρίου του Φειδία και ένα σωρό κτήρια και οικοδομήματα αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά, όπως το Πρυτανείο, το Πελόπειο, το Φιλιππείο κλπ. 

Περισσότερα...
 

Η Μεσσηνία

E-mail Εκτύπωση

Πιο κάτω, στη Μεσσηνία υπάρχουν σημαντικά ευρήματα της αρχαίας Μεσσήνης, ενώ η Κυπαρισσία έχει κατάλοιπα από λιμενικά έργα της αρχαιότητας. Επίσης έχει παραδοσιακά διατηρητέα σπίτια στην Άνω Πόλη και το μεσαιωνικό της κάστρο στην κορυφή του λόφου. Το ανάκτορο του Νέστορα, του βασιλιά της Πύλου, είναι από τα ονομαστότερα κέντρα Μυκηναϊκού πολιτισμού.

Περισσότερα...
     

Corinth and the Isthmus

E-mail Εκτύπωση
There are no translations available.
Περισσότερα...
 

Στον οδηγό κάμπινγκ CAMPINGREECE θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να οργανώσετε τις διακοπές σας με ευκολία και άνεση.

Βρείτε με μια ματιά τα κάμπινγκ που σας ενδιαφέρουν με βάση την περιοχή, δείτε στοιχεία για τον χώρο και τις παροχές καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Κατεβάστε τώρα, δωρεάν, τον οδηγό CAMPINGREECE σε μορφή pdf και… καλές διακοπές!

Map of Greece

Χάρτης Περιοχής ΕΤελευταία Νέα

Δημοφιλείς Δημοσιεύσεις

All Rights Reserved

Greek Campsites Annual Guide
Ιδιοκτησία της ARTIME LTD
Απαγορεύεται η αντιγραφή, παράφραση, αναδημοσίευση ή επανεκτύπωση μέρους ή όλων των περιεχομένων, των συμβόλων, των φωτογραφιών και των κειμένων του CAMPINGREECE χωρίς την άδεια του εκδότη.

Ισολογισμός 2015


Copyright © Campingreece Camping Guide. All Rights Reserved. Powered by artime advertising.